Hestra har över 100 års tradition av att husera turister och aktiva människor. Hestra Guesthouse vill fortsätta att föra den goda tradtionen vidare. Hestra är historiskt känt för att ha "ren och frisk luft" den luften i kombination med en makalöst vacker natur gör förutsättningarna perfekta för aktivt uteliv.

Vårt boende är i huvudsak 4-bäddsrum med egen toalett och gemensamt kök. Utanför dörren finns möjlighet till cykling, skidor, paddling, fiske, vandring, orientering, golf, inlines/rullskidor och dessutom är vi granne med den välkända allaktivitetsanläggningen Isaberg Mountainresort.


Hestra Guesthouse vidareför en historia/tradition. I den gamla delen av huset bedrevs pensionat (Furuhill) från 1922 och till någon gång in på 40-50 talet. Därefter var det vårdboende i många år. Huset byggdes ut med den högra delen (bruna) 1980. Efter millennieskiftet lades verksamheten ned och det stod tomt ett antal år. 2015 renoverades huset för boende till migrationsverket och den verksamheten avvecklades våren 2018.

Nuvarande ägare tillträdde våren 2019 med en vision om att använda det som vandrarhem med inriktning “aktiv fritid”. De nuvarande ägarna gillar utomhus uthållighetsidrotter och “håller på med allt man blir trött av, men inte trött på!”